Forme de copt, accesorii patiserie la cele mai mici preturi, calitate Germana

Forme de copt, accesorii patiserie la cele mai mici preturi, calitate Germana
Nou! Cele mai bune forme de copt, accesorii patiserie la cele mai mici preturi, calitate Germana
A apărut o eroare în acest obiect gadget

vineri

Piure "Mimoza" - masa principala

Aceasta reteta este recomandata copiilor cu varsta de peste 7 luni.

Ingrediente: 2 morcovi (circa 80 de grame), 500 ml lapte, 2 linguri iaurt natural, 1 lingura smantana slaba, 1 galbenus de ou.


Pregatirea branzicii: se pune laptele la fiert (eu am folosit LaDorna cu 1,5% grasime), iar cand da in clocot se adauga iaurtul si smantana. Se amesteca putin cat timp e pe foc, apoi se lasa sa se raceasca, se strecoara si se obtine astefel o branza de casa dulce.

Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie in rondele. Se fierb pana cand se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert se scot din apa si se lasa sa se raceasca.

Oul se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Cand s-a racit se curata de coaja si se paseaza doar galbenusul.

Amestecam intr-un bol morcovul pasat, branzica si galbenusul de ou pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

Pentru a face compozitia mai slaba se adauga putin lapte.


De stiut:
Oul este un aliment cu inalta valoare nutritiva, o sursa importanta de proteine usor de digerat. Oul este un aliment bogat in grasimi, vitamine (B1, B2, PP si B12) si minerale (fier, sulf, fosfor, sodiu, potasiu, calciu, magneziu).
Se recomanda cel mult doua oua pe saptamana (doar galbenusul pana la 1 an), avand in vedere continutul ridicat de colesterol, abuzul fiind contraindicat.
Morcovul este o importanta sursa de vitamina A si beta-caroten, de vitaminele B1, B6, C, D, E si acid folic. Este un adevarat depozit de minerale (calciu, magneziu, potasiu, cupru, fier). Este, de asemenea, bogat in proteine, lipide, fibre si carbohidrati. Este foarte usor de digerat si poate fi folosit de cei mici sub forma de piure (fiert si pasat), supa crema de legume sau suc proaspat stors.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu