Forme de copt, accesorii patiserie la cele mai mici preturi, calitate Germana

Forme de copt, accesorii patiserie la cele mai mici preturi, calitate Germana
Nou! Cele mai bune forme de copt, accesorii patiserie la cele mai mici preturi, calitate Germana

luni

Piure de morcovi cu branzica - masa principala

Aceasta reteta este recomandata incepand cu varsta de 6 luni. Se poate servi la pranz sau la cina. Eu i-am dat Sofiei mancarica la ora 19.

Ingrediente: 2 morcovi potriviti (60 grame), 250 ml lapte, 1 lingura iaurt, 1 lingurita smantana slaba, 1 lingurita de marar proaspat tocat, 30 ml lapte formula. Cantitatea obtinuta: 130 de grame.

Pentru a prepara branza uitati-va la Piure "Mimoza", insa cantitatile le injumatatiti (250 ml lapte, 1 lingura iaurt natural, 1 lingurita smantana slaba).

Morcovii se spala, se curata si se pun la fiert in apa clocotita timp de 15 minute. Eu am folosit steamerul, vitaminele nu se pierd ca in cazul fierberii in apa.

Dupa ce s-au inmuiat, morcovii se mixeaza impreuna cu branzica, adaugand 30 ml lapte formula si 1 lingurita rasa de marar proaspat.
Este deliciossssss, Sofiei i-a placut foarte, foarte mult.
De stiut: Piureul este la fel de gusts daca inlocuiesti morcovul cu cartof.
Morcovul este o importanta sursa de vitamina A si beta-caroten, de vitaminele B1, B6, C, D, E si acid folic. Este un adevarat depozit de minerale (calciu, magneziu, potasiu, cupru, fier). Este, de asemenea, bogat in proteine, lipide, fibre si carbohidrati. Este foarte usor de digerat si poate fi folosit de cei mici sub forma de piure (fiert si pasat), supa crema de legume sau suc proaspat stors.

2 comentarii: